11-01-06

 

kheb genen titel voor vandaag, maar who cares?

 

 

Het is al weer een tijdje geleden ondertussen. De reden daarvan is een boek die al mijn tijd in beslag neemt. Het is maandag begonnen eigenlijk, ik voelde me mega slecht en heel de dag heb ik zitten hopen dat er plots een spontane 'bleit sessie' tot me zou komen zodat ik me beter zou voelen. Het kwam niet, en ik besefte ten volle dat ik eigenlijk geen reden had om me slecht te voelen, normaal ben ik een goede psycholoog voor mezelf en duurt het een half uurtje om alles te relatieveren en terug een positieve kijk op de zaken te hebben, maar zelfs dat lukte me maandag niet. Elf uur 's avonds en nog steeds niks verandert, ik kon ook niet slapen. Plots begin ik te denken dat ik hier nog een boek heb liggen 'De ziel die haar naam zelf koos'. Zeven maanden geleden heb ik het geleend van een vriendin, maar ik had nog maar een 70-tal pagina's gelezen, en ik dacht bij mezelf, als ik het in al die tijd nog niet gelezen heb, zal ik het wel nooit meer lezen. Dus wou ik het een aantal weken geleden teruggeven. Maar ze zei zelf, hou het maar nog een beetje, je weet maar nooit. En ik ben blij, want vanaf het moment dat ik maandagnacht begon te lezen was ik meteen geboeid. Het begin van het boek vond ik iets te verhaalachtig, daar hou ik niet zo van. Maar blijkbaar was ik toen net gestopt waar het interessant begon te worden. Thema's als reïncarnatie, regressie, intuïtie, oorzaak en gevolg komen nu stuk voor stuk aan bod en zo blijft het verhaal me boeien. Ook weer die herkenning, en achteraf bekeken was het niet toevallig dat ik toen niet verder heb gelezen, want nu is eigenlijk het moment, de schrijfster worstelt in haar boek een beetje met dezelfde vragen waar ik me maandag innerlijk druk over maakte. Vragen en veronderstellingen die eigenlijk niet meer nodig zijn want het antwoord ken ik al een tijdje. Toch blijf ik er onbewust mee bezig en soms dreigen ze, zoals maandag, mijn humeur te bepalen. Maar het zou eerder abnormaal zijn mocht ik me nooit slecht voelen bij wat er afgelopen jaar is gebeurd. Dus al bij al ben ik blij dat deze momenten in de minderheid zijn. Dus gisteren ook het grootste deel van de dag zitten lezen (mijn dag is maar om 12 uur begonnen) en vandaag resten mij nog 180 pagina's.

12:51 Gepost door xxx | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hallo 'evelien die haar titel zelf koos'! hej meisie!

70-tal pagina's op ongeveer 7 maanden --> geen toeval! --> trouwens, ik ben ook wel een boekenworm. passief en actief! wie is de schrijver van het boek dat je aan het lezen bent?

klaprozig groetje*

Gepost door: tint | 11-01-06

zeven even beven zweven, nee toch maar gewoon zeven... Wel zeven speelt een grote rol in mijn leven dezer dagen. Maar de 70 pagina's heb ik in 2 dagen gedaan hoor, maar mijn toenmalige vriendin kon er niet zo goed tegen dat ik geconcentreerder kon lezen dan zei, dus werd ik telkens gestoord en ben er na dat weekje verlof nooit meer aan herbegonnen. Nu wel dus en ik weet ook waarom net nu. De schrijfster is Els De Schepper. Ik zie je al denken, o neeeeeeeeeee de rosse kleine aardappelstrudel afgewerkt met gemalen kaas, maar ze zit goed, althans toch in dat boek verder ken ik haar niet eigenlijk.

Gepost door: evelien | 12-01-06

els haar boek heb ik nog niet gelezen maar... haar shows zijn volgens mij ook wel de moeite waard! ze straalt zeker iets uit...

Gepost door: tint | 19-01-06

alternatief Hé Tint Zeker lezen. Els de Schepper mag er wezen. Lekker anders dan het commerciële leesvoer die wij altijd voorgeschotelt krijgen.

Gepost door: valentina | 26-01-06

lees mij momenteel ben ik 'de rest is geschiedenis' van luc de vos aan het lezen... een tijdje geleden zag ik de vos een beetje beschonken zitten op de boekenbeurs en uit volle verbazing (hij kan dus niet alleen zingen) kocht ik zijn boekske. ben nog maar net gestart met zijn boek te lezen dus veel commentaar kan ik er voorlopig nog niet op geven.

els de schepper, niet echt super commercieel, maar toch, als serieus alternatief zou ik het nu ook niet beschrijven. herman brusselmans daar heb ik op de boekenbeurs ook een klapke met gedaan. hij houd het precies enkel nog bij schrijven maar volgens mij durft die snoodaart ook wel eens zingerig uit den hoek komen, op een niet commerciele wijze dan.

Gepost door: tint | 28-01-06

De commentaren zijn gesloten.