16-02-06

 

Namaakbananen


Er zijn rare bananen in omloop dezer dagen. En toeval of niet, ik heb zo’n rare tros in huis. Normaal ben ik zot van bananen, maar toen ik gisteren ééntje at, gebeurde iets heel raars, mijn bekkie begon rare trekken te vertonen, alsof ik iets vergiftigd aan het eten was. Ik dacht dat ze misschien nog niet rijp genoeg was mijn banaan, ondanks het feit dat hij volledig geel was. Maar deze morgen, tweede poging onderweg naar een sollicitatie, weer van het zelfde (aja want de banaan kwam van diezelfde tros als gisteren), maar alweer was ik verbaasd hoe slecht hij wel was, alweer zat ik rare bekjes te trekken bij het eten ervan. Nu vliegen ze wel buiten hoor, de rest van dat bananengezin. Het zijn er nochtans van chiquita, ik ben er zeker van dat het namaak chiquita’s zijn die ze mij aangesmeerd hebben. In wat voor een wereld leven wij eigenlijk? namaakbananen kunnen toch echt niet meer door de beugel.

10:17 Gepost door xxx | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

bananenverwarring twee jaar geleden, op een warme zomerdag op de trein naar de ardennen, ben ik tot de ontdekking gekomen dat geeluitziende bananen soms verdacht bruin van smaak kunnen zijn EN dat overrijpuitziende, zeg maar gerust BRUINE bananen, soms verrassend geel van smaak uit de hoek kunnen komen! nu ik jou verhaal lees over jouw enge ervaring met chiquita bananen (waarvan je eerst dacht, ik kan de bananen blindelings vertrouwen dankzij het plakkertje van chiquita) weet ik het helemaal zeker, een mens heeft weinig zekerheden in het leven...

Gepost door: tint | 16-02-06

bananen enige mogelijkheid: stoppen met bananen eten hé
(trouwens: volgens verschillende natuur-diëten zouden bananen onverteerbaar zijn. (Natuur-dieet moet je niet begrijpen als de goeroe-eetmethodes van allerlei personen die er boekjes over schrijven, eerder als macro-biotisch, veganistisch of gewoon vegetarisch...) en ja, ik ben overtuigd bio-vegetarisch, hoewel dit door omstandigheden even niet kan - mee-eten met de pot heet dat.)

Gepost door: karlo | 16-02-06

diëten diëten zeggen me heel weinig eigenlijk. t kan mij dan ook niet schelen als mijn bananen niet verteren! dan zullen ze er wel weer uitkomen in grote stukken ook zeker, maar misschien is dat dan weer niet zo goed voor mijn sluitspier... Ik zal in het vervolg kleinere stukjes van mijn banaan bijten, dat lijkt me veilig.

Gepost door: evelien | 16-02-06

bananen hebben dus echt een eigen leven het ziet er dus naar uit dat ik niet de enige ben die dit al heeft ervaren. Bananen doen zich dus soms anders voor dan ze zijn! Gelukkig ligt het stelletje hypocriete bananen die nog aan de tros hingen al in de vuilbak, en weet je, nu ik het zo schrijf, krijg ik een beetje compassie met die gele kromme dingetjes. Misschien haal ik ze straks wel weer uit om er een klein gesprekje mee te voeren, je weet immers nooit dat er een diepere oorzaak achter dit raar bananegedrag schuilt.

Gepost door: evelien | 16-02-06

ja hallo zeg ! kan je je eigen fruit al niet meer vertrouwen, maar moet dat naartoe ...wist je trouwens dat 1 banaan = 3 pintjes (qua caloriën dan...)

chiquita pils zou een tussenoplossing zijn, maar daar zal ik alleen wel weer aan denken.....zieke geesten hebben rare kronkels nietwaar, zwarte ipv gele .....groetjes

Gepost door: anima-negra | 16-02-06

chiquita pils hilarisch, die anima negra! chiquita bier. of eigenlijk: we moeten ons toch serieus zorgen maken dat zulke mensen ons contacteren.
bestaat er niet ergens bananenbier? ga ik seffens opzoeken. dan weet ik of er nog zieke geesten rondllopen...
grtz
karlo

Gepost door: karlo | 16-02-06

we moeten ons echt wel zorgen maken! Mongozo Bananenbier: http://www.wereldwinkelson.nl/bananenbier_main.htm !!!

Gepost door: karlo | 16-02-06

maar allez wie gooit er zijn bananen nu in de vuilbak. evelieeeen... nog niet aan composteren gedacht? ik dacht dat jij groener zag achter je oren hoor. als ik jou was dan zou ik direct mijn verontschuldigingen gaan aanbieden aan de onbetrouwbare fruitjes. of vind je dat je, omdat zij jou questie van smaak hebben beet genomen dat jij ze onrespectvol mag behandelen? bijt*

Gepost door: tint teleug gesteld | 17-02-06

gggggrrrrrr teleug= teleur

Gepost door: tint | 17-02-06

bananen anima: ben jij zoiemand die met het puntensysteem van de WeightWatchers werkt misschien?
anima & carlo: bananebier bestaat echt en is niet te zuipen! Ik vind dat zo'n bier zelfs de naam bier niet verdient, het alcoholgehalte die erin zit is veeel te laag.
tint: de laatste die ik wou teleurstellen ben jij, echt waar, sorry, maar je moet het ook van mijn kant bekijken, die bananen hadden mij echt wel bij mijn schaarse schaamhaar gehad. Maar ik heb ze nadien uitgehaald om hen de kans te geven een uitleg te doen, maar die kwam niet! Dus heb ik ze na enige therapeutische pogingen terug in hun veilige rusthaven "de vuilbak" gelegd.

Gepost door: evelien | 17-02-06

toetje Je neemt een pan. Best antikleef.
-Je doet een klontje boter in de pan en laat die bruin worden.
-Terwijl de boter smelt kan je de banaa van zijn pel ontdoen.
-Zodra de boter een beetje bruin begint te tinten leg je de banaan in de pan.
-Laat de banaan mooi goudbruin bakken.
-Verlaag het vuur en laat de banaa zacht worden ( tijdsduur hangt af naargelang de rijpheid van de banaan).
-Giet een scheut cognac op je banaan en flambeer.
Smakelijk !

Gepost door: tien* | 17-02-06

Fruitsoep Fruitsoep met kerrie:
Benodigdheden
- 200g ananas
- 1 appels
- 1 BANAAN
- 2 grote uien
- 4 eetl. olie
1 koffiel. kurkuma
- 1 koffiel. kerriepoeder
- 400ml kippebouillon --> 2 tableten
- 200ml halfvolle koffiemelk

Aan de slag:

Snij de appel/BANAAN in stukjes en snipper de ui fijn. Fruit ze in de olie.
Voeg de helft van de ananas toe + de volledige BANAAN.
Bestrooi met kurkuma + kerrie
Overgiet met de kippebouillon.
Laat doorkoken en pureer de soep.
Voeg de koffiemelk toe.
Laat 10 minuten doorkoken.
Versier met de rest van de ananas en dien op.

;)

Gepost door: Tien* | 17-02-06

.. wat zie ik hier? iemand die nog geloofd in de goedheid van de banaan

Gepost door: evelien | 17-02-06

weight watchers ? nooit van mijn leven gedaan, mijnen BMI is 21...voor de andere Anima's weet ik het niet, maar het zal niet veel schelen...geef ons maar echt bier..........te beginnen met vanavond !

Gepost door: anima-negra | 17-02-06

om zeep bananen zijn valsaards...

Gepost door: grmpf | 17-02-06

kurkuma/bmi kurkuma is niet goed voor mij. krijg er overal rare uitstulpingen van op m'n vel.
m'n bmi is trouwens 23 en een sjiek. maar die 2,... die ik meer heb dan een van de Animaatjes, dat zijn gewoon pure spieren :-)

Gepost door: karlo | 17-02-06

bmi ik werd even nieuwsgierig naar mijn bmi en tis 19. Bij deze ben ik ook normaal verklaart.

Gepost door: evelien | 17-02-06

Ooooh... ...maar evelien! Is 19 niet een beetje te laag??? Je zal dan toch maar beter die bananen uit uwe vuilbak halen hoor!

Gepost door: tien* | 17-02-06

19 19 klinkt beter als leeftijd dan als bmi :-)

Gepost door: karlo | 17-02-06

. 19 is ok hoor

Gepost door: evelien | 18-02-06

uhu* hazo, je hebt ze dus nadien weer uit de vuilbak gehaald... uhu. hun uitleg bleef weg... uhu. wel ja, dan hoop ik dat ze nu hun rust hebben gevonden. misschien zijn ze nu wel vriendjes geworden met enkele overrijpe kiwi's of beschimmelde citroenen die wie weet het zelfde lot zijn ondergaan. wie zal het weten... laat ze rusten in vrede, amen.

Gepost door: tint die blijft geloven in een betere toekomst voor uitgestoten bananen | 19-02-06

ridderlijke bananen kweet het, ik ben er ook beginnen over nadenken, eigenlijk kunnen die bananen daar niet aan doen dat ze onder een vals merk verkocht werden. Ze kunnen er ook niet aan doen dat ze van een mindere kwaliteit zijn. Ik heb ze dan ook tot ridder geslegen en een schadevergoeding overhandigd. Eigenlijk moet ik mijn woede richten tov de winkel die voor de oplichting instaat! Ik ga er werk van maken, in naam van de riddelijke bananen! Ahoi schipper ahoi..

Gepost door: evelien | 19-02-06

De commentaren zijn gesloten.