30-09-06

 

Guten tag, wann kommt der bus?


Vandaag emigreer ik naar Köln, om er de bus te nemen naar huis. En dan, onderweg naar huis, in de duitse ‘De Lijn’ bus, ga ik een vlaamse slager plaat schrijven. Ik denk dat Jo Vally ook zo begonnen is eigenlijk. Alles zit al klaar in mijn rugzakje om deze trip te ondernemen. Een stilo (om aan mijn rug te krabben als ik jeuk moest hebben), papier (voor als ik moet kakken), mijn do-re-mi-la-sol notenleer boekje (voor als ik Laura Lynn tegenkom), en mijn laptop (om aan mijn nummer te werken). Ik ga werken rond het thema ‘Sla ze eens niet dood die mug die je ’s nachts zit te ambeteren, maar probeer ermee te praten’, en ik denk ook dat dit tevens de titel van mijn plaat zal worden. Als er mensen zijn, die belangrijke slagzinnen hebben zitten in hun lijf, waarmee ze nooit naar buiten kunnen komen, dan mogen die me dat gerust melden, misschien kan ik ze wel binnen één of ander refrein doen aansluiten bij de tekst van mijn liedje. Dus, wens me een goede reis en misschien tot in Tien Om Te Zien.

11:38 Gepost door xxx in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

inspiratie vanavond niet meer alleen maar met zn twee
zijn er nog muggenprogramma's op den tv?
jij deinst niet terug, jij gaat door 't rood
zolang je me niet prikt mag je blijven leven
maar weet: bloedbroeders slaag ik dood
het is geen nacht voor muggenzifters
geen nacht vol irritatie en bezwaren
de herinnering aan jouw gezoem
zal ik nog een paar minuten bewaren

Gepost door: tint | 06-10-06

Mugjes Bedankt lieve tint voor de sprankelende tekst. Nu zal mijn slagerplaat zeker door een platenmaatschappij op cd gebrand worden, om zo de wereld te veroveren. Ik vraag me wel al lange tijd af waarom muggen mij niet willen steken, niet dat ze perse moeten. Maar ik voel me soms zo uitgesloten in deze wereld van jeuk en irritatie, alsof mijn bloed niet goed genoeg is voor de ettertjes. Maar moest jij een mug zijn, zou je me dan steken? en zo nee waarom niet?

Gepost door: evelien | 06-10-06

onschuld wees alert en open mind want als nieuwsgierige mug zou ik jou zoizo een klein prikje geven. het liefst een tikkeltje ondeugend dus kies ik voor een onverwacht moment op een klaarlichte dag zodat je je bewust aan mij zal kunnen ergeren als je daar zin in hebt. ik hou er rekening mee dat je mij zou kunnen verrassen door me dood te slaan, daarom zou ik snel en lief zijn, liever dan een paarse vlinder met hoogtevrees die vergeten is dat ze kan vliegen, sneller dan een sympathieke schildpad tijdens zijn winterslaap. mn sporen zou ik uitwissen, veel meer dan een unieke ervaring zou ik je niet geven, enkel blozende kaakjes en een schattige kriebel jeuk op jouw rechter elleboog.

Gepost door: tint | 07-10-06

ok, kom maar af, ik zal zeker weten dat jij het bent, want geen enkele andere mug wil me steken. ik beloof je niet dood te meppen, ik zal een plaatje van Danny Fabry voor je zingen (zonder zijn gezicht na te bootsen)

Gepost door: evelien | 08-10-06

De commentaren zijn gesloten.